Vill du sjunga
med oss?

Vad kul!

Du som vill söka till kören måste göra sångtest för vår körledare samt en kortare intervju med styrelsemedlemmar. Du förväntas ha en stor körvana och ha goda kunskaper i notläsning och musik. Givetvis är det meriterande om du spelar något instrument eller liknande. Vi söker, som alla körer, särskilt efter Dig som sjunger tenor. Vid ansökan vill vi gärna veta vilka körer du tidigare sjungit i och deras körledare samt vilket röstläge. Om du studerat på utbildning med musikinriktning är det bra om du nämner/beskriver dem också.

Vi tar löpande emot ansökningar, men beroende på vilken period kören befinner sig i för stunden kan det hända att vi avvaktar med auditions till terminsstarterna.

Göteborgs Ungdomskör har stor bredd och sjunger musik från olika epoker, genrer etc. Om Du både tycker om att sjunga och vill ha utmaningar passar du säkerligen in hos oss! Vi repeterar på torsdagkvällar 18-21 på Artisten (HSM vid Göteborgs Universitet) med helgrepetitioner/konserter utöver detta. Vi är också en socialt aktiv förening med många informella träffar, uppstyrda aktiviteter och också körläger och resor (vi har bl.a. åkt till Japan, USA, Tjeckien, Danmark, Irland (två gånger).

Vi förväntar oss hög närvaro vid både repetitioner och konserter. I gengäld lovar vi att Du ska känna dig välkommen och hitta nya vänner i vår kör samt lära dig massor om att sjunga i kör, vara scenisk och inspireras till framtida äventyr.

Vi har haft flera medlemmar genom åren som gått vidare med sången, bl.a. Miriam Bryant (Artist), Kerstin Hilldén (Musikalartist), Eric Hallengren (Musikalartist), Elísabet Einarsdottir (Operasångerska).

Tveka inte att skicka in din ansökan!

Skriv ett meddelande till oss!
Se kontaktuppgifter under rubriken Kontakt i menyfältet.

Terminsavgiften är f.n. 300 kr.